nieuwe GROTE woordenboeken (4-6-2018)

nieuwe GROTE woordenboeken (4-6-2018)

nieuwe GROTE woordenboeken (4-6-2018)

Soms kijken mensen wat verwonderd, op verjaardagsfeestjes, als we vertellen dat we woordenboeken maken. ` Maar die zíjn er toch al?' horen we dan. Dan leggen we maar weer uit dat taal verandert, dat er nieuwe woorden ontstaan en andere woorden in de vergetelheid raken. En dat we bij Prisma de ontwikkelingen in onze taal en cultuur op de voet volgen.

Daarom komt  er dit jaar ook een nieuwe serie grote woordenboeken van ons uit. De redactie heeft honderden trefwoorden toegevoegd, zoals  vrouwenvoetbal, bucketlist, emissieschandaal, graaicultuur, obesitaks, snoepgroente, lhbtqia, halalproduct, ov-fiets, bioboer, skinny en VR-bril.

Daarnaast zijn veel van de tienduizenden trefwoorden geüpdatet én is er een mooi opgefrist omslag voor de serie ontworpen.

De grote woordenboeken (vroeger noemden we ze handwoordenboeken) zijn het vlaggenschip van Prisma: uitgebreide, gedetailleerde informatie voor iedereen die voor studie, beroep of uit passie veel met taal bezig is. Je vindt er snel in wat je zoekt, maar blader er ook eens in en laat je verrassen.

Net verschenen: de nieuwe edities Nederlands (1895 pp.), Nederlands- Engels (1016 pp.) en Engels-Nederlands (1122 pp.), in chique integraalband. In het najaar volgen beide delen Duits en Frans en dan kunnen ze er weer een paar jaar tegen.

Achter de schermen zijn wij dan al bezig de volgende editie voor te bereiden, want taal staat nooit stil.