De Prisma woordenboeken editie 2018: vertrouwd en vernieuwd! (4-4-2018)

De Prisma woordenboeken editie 2018: vertrouwd en vernieuwd! (4-4-2018)

De Prisma woordenboeken editie 2018: vertrouwd en vernieuwd! (4-4-2018)

Dit jaar verschijnen de Prisma woordenboeken met een nieuwe, heldere typografie. Inhoudelijk geactualiseerd en uiterlijk vernieuwd.

Elk voorjaar verschijnen bij Prisma nieuwe edities van de meest gekochte en gebruikte woordenboeken op de middelbare school. In geen ander woordenboek van dit formaat vind je zo veel betrouwbare informatie. De inhoud is samengesteld, geüpdatet en gecontroleerd door ervaren lexicografen en vertalers.

Nu hebben we - voor het eerst sinds 2010 - ook de vormgeving van de binnenkant helemaal vernieuwd: een nieuw lettertype, meer ruimte en een veel helderder structuur.

Nieuwe letter

Samen met docenten, vakgenoten en middelbare scholieren kozen we voor het ontwerp van Bas Jacobs dat regelmaat en ruimte ademt. De pagina's ogen rustiger en de nieuwe letters zijn ook in het klein goed leesbaar. We gebruiken nu zo min mogelijk haakjes, recht, geknikt en rond, zodat de lopende tekst makkelijker doorleest. Met zwaardere letters maken we de belangrijke informatie sneller herkenbaar.

 

De meeste inhoud

Ook de inhoud hebben we aangepakt: verouderde en infrequente trefwoorden zijn gesneuveld en heel veel andere nieuw toegevoegd of uitgebreid*. De Prisma's waren, zijn en blijven de meest actuele en de dikste pocketwoordenboeken, met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen, vertalingen en verklaringen. Verder geven we in elke Prisma een duidelijke gebruiksaanwijzing vooraf en een compacte grammatica**.

 

 

De Prisma pockets zijn leverbaar voor de talen Nederlands***, Duits***, Engels***, Frans***, Italiaans en Spaans. Meer informatie vindt u op www.prisma.nl.

 

* Alle Prisma's zijn dikker dan de vorige editie, De Prisma Nederlands maar liefst 80 pagina's!

** in de delen Nederlands en Nederlands-Duits/Engels/Frans.

*** ook als FLUO editie