FAQ zakelijk

1. Prisma Professionele Woordenboeken

Hoe open ik de Prisma Professionele Woordenboeken?

Na installatie verschijnt in Microsoft® Word een werkbalk met daarop vijf knoppen met vlaggen. Elk van de knoppen opent het bijbehorende woordenboek.

Kan ik Prisma Professionele Woordenboeken ook in andere programma's dan Microsoft® Word gebruiken?
Prisma Professionele Woordenboeken werken alleen in Microsoft® Word. Als u Word als e-maileditor gebruikt, kunt u er ook in Outlook gebruik van maken.

Kan ik tekst uit de woordenboeken kopiëren en plakken?
Ja, volgens de bekende Windows-manier: selecteer de tekst, kopieer deze met Control-C en plak met Control-V.

Waarom verschijnt er plotseling een andere verklaring in het woordenboek als ik op een woord klik?
Als u met de linkermuisknop op een woord in de woordenboekverklaring klikt, zoekt u dit woord direct op.

Kan ik vanuit het geopende Prisma Professionele Woordenboeken direct een woord opzoeken in een ander woordenboek?
Nee, u kunt wel tegelijkertijd het andere woordenboek openen en daar het woord invoeren in het invoerveld.

Waarom herkent de spellingcontrole in Microsoft® Word sommige woorden uit de Prisma Professionele Woordenboeken niet?
De spellingcontrole staat los van de Prisma Professionele Woordenboeken en het kan gebeuren dat een woord uit de Prisma Professionele Woordenboeken niet is opgenomen in de spellingcontrole. Ook het omgekeerde kan voorkomen.

Kan ik in de Prisma Professionele Woordenboeken zoeken met wildcards?
Nee, dat is vooralsnog niet mogelijk. Deze functionaliteit willen we in de toekomst wel inbouwen.

Moet ik bij het zoeken rekening houden met hoofdletters en accenten?
Nee, het programma vindt woorden met hoofdletters en accenten ook als u deze niet typt.

Hoe verwijder ik Prisma Professionele Woordenboeken?
Volgens de bekende Windows-manier: kies Start, linksonder in uw scherm, dan Configuratiescherm, dan Software, dan Prisma Professionele Woordenboeken. Klik op Verwijderen.

Ik krijg een beveiligingswaarschuwing bij het openen van Microsoft® Word na installatie van de Prisma Professionele Woordenboeken. Wat nu?
Als u Microsoft® Office XP heeft, met service pack 2, kan de volgende Security Warning verschijnen: 'Contains macro's by Polderland Language & Speech'.
Als u 'Always trust macros from this source' aanklikt en vervolgens op `Enable Macros' klikt, lost u dit probleem op.


2. Prisma online woordenboeken (Mijn Prisma)

Welke Prisma's zijn via het internet beschikbaar?
De Basisonderwijs woordenboeken Engels en Nederlands
De Vmbo woordenboeken Engels en Nederlands
De pockets: Nederlands en de vertaalpockets van Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans
De woordenboeken XL: Nederlands, Engels, Duits, en Frans

Mijn abonnement loopt af, kan ik het verlengen?
U kunt via de Winkel op onze website uw abonnement verlengen door een jaarabonnement te kopen. Op uw account kunt u meerdere abonnementen kopen, variërend van €7,95 tot €19,99.

Hoe kan ik een abonnement krijgen voor een online Prisma?
In onze webwinkel koopt u een abonnement op het woordenboek of de woordenboeken naar uw keuze. Wij sturen u via e-mail een gebruikersnaam en wachtwoord en u kunt voor een jaar gebruikmaken van dat woordenboek.

Hoe kan ik mijn gegevens veranderen?
U kunt zelf uw accountgegevens aanpassen via Mijn Account. .

3. Prisma taalcursussen op cd-rom/dvd

Zijn de Prisma taalcursussen geschikt voor Windows Vista?
Oudere Prisma Taalcursussen (de Complete Taalcursus, de Communicatietraining en de Taaltraining beginners) kunnen problemen geven onder Windows Vista. De cursussen zijn niet specifiek voor dit besturingssysteem gemaakt. Bij de Complete taalcursussen werkt de Helpfile in het programma niet omdat Vista de traditionele helpfiles niet meer ondersteunt. Om dit op te vangen kunt u van de site van Microsoft een zg. patch downloaden waarmee u weer wel oude Helpfiles kunt bekijken. De link naar deze patch is:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=6ebcfad9-d3f5-4365-8070-334cd175d4bb&displaylang=en.

In het voorjaar van 2009 heeft Prisma van alle drie de cursussen Vista-compatible versies op de markt gebracht. Deze versies zijn te herkennen aan het isbn dat begint met 97890491... Producten die het isbn 97890274... hebben kunnen problemen geven. U vindt het isbn op de achterzijde van uw product onder de barcode.

Zijn de taalcursussen geschikt voor Windows 7 en Windows 8?

De Communicatiecursus en de Complete Taalcursus zijn compatible met Windows 7 en 8. Let echter wel op: u dient dan de producten te hebben waarbij het isbn begint met 97890491... of 97890003...
De cursussen die beginnen met 97890274... kunnen wel problemen geven. U vindt het isbn op de achterzijde van uw product onder de barcode.

Ik heb een oudere Prisma interactieve taalcursus. Is er een update beschikbaar, zodat deze cursus ook onder Windows 7 werkt?

Taalcursussen voor Windows 95, Windows, 98, ME, NT en 2000, zijn niet geschikt voor Windows 7. Er is geen update voor deze cursussen beschikbaar.

Werken de taalcursussen ook op een Apple computer?
Nee, de taalcursussen werken enkel in een Microsoft omgeving. 

Ik krijg een foutmelding bij de installatie: AudioDriver: unsupported format
Zorg dat u tijdens het installeren een microfoon en een hoofdtelefoon aangesloten hebt op de computer. Sommige audioapparaten zetten namelijk de microfoonaansluiting uit als er geen microfoon is aangesloten. Daardoor detecteert de cursussoftware dat audioapparaat niet en kan het niet volledig installeren. 

Bij het plaatsen van de cd-rom hoor ik veel lawaai en start het programma niet.Deze fout heeft in de meeste gevallen te maken met een cd-rom die niet goed kan worden gelezen in uw cd-romspeler. Dit probleem kunt u oplossen door een update voor het programma te downloaden. Deze update is geschikt voor mensen die gebruikmaken van de Intensieve taalcursus, de Communicatietrainer en de Woordentrainer. U kunt deze update downloaden van de supportpagina van Digital Publishing (de oorspronkelijke uitgever van deze producten):

ftp://ftp.digitalpublishing.de/support/isrv7/ISRSetup.exe.


Tijdens het opstarten krijg ik de melding "MCI Device is momenteel in gebruik" of "MCI Device kan niet worden gestart".

Dit wil zeggen dat de applicatie wel wordt gestart, maar dat de cd-romspeler een gedeelte van de cd-rom niet kan lezen. De cd-romspeler zal dan proberen om de cd-rom opnieuw in te lezen en start voor een tweede keer het programma, probeert een apparaat binnen Windows voor een tweede keer aan te spreken; nu verschijnt de foutmelding.

Dit probleem kunt u oplossen door een update voor het programma te downloaden. Deze update is geschikt voor mensen die gebruikmaken van de Intensieve taalcursus, de Communicatietrainer en de Woordentrainer. U kunt deze update downloaden van de supportpagina van Digital Publishing (de oorspronkelijke uitgever van deze producten):

ftp://ftp.digitalpublishing.de/support/isrv7/ISRSetup.exe


Tijdens het starten van de taalcursus krijg ik de volgende melding te zien: "In ISRS1.EXE is een fout opgetreden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor dit ongemak."

Vervolgens sluit het programma zichzelf af.Dit probleem kunt u oplossen door een update voor het programma te downloaden. Deze update is geschikt voor iedereen die gebruikmaakt van de Intensieve taalcursus, de Communicatietrainer en de Woordentrainer. U kunt deze update downloaden van de supportpagina van Digital Publishing (de oorspronkelijke uitgever van deze producten):

ftp://ftp.digitalpublishing.de/support/isrv7/ISRSetup.exe.

Ik heb de update van Digital Publishing geïnstalleerd. De cd-rom draait nu wel, maar reageert nergens op. Wat kan ik doen?

Er kunnen drie dingen aan de hand zijn.
1. Mogelijk wordt het probleem veroorzaakt door het rechtensysteem van uw Windows-versie (als dit Windows 2000 of XP is). Onze software houdt in het zogenoemde Windows Register een aantal instellingen bij om te kunnen functioneren. Mocht u niet genoeg rechten hebben om deze gegevens in het Register weg te schrijven, dan zal dit de werking van onze software kunnen belemmeren. U kunt dan het beste inloggen als de beheerder van de pc en dan het programma opnieuw opstarten.
2. Mogelijk heeft uw cd-romspeler problemen met het lezen van de cd-rom. U hoort dan veel lawaai en het programma start niet. Als u een tweede cd-romstation heeft of een cd/dvd-schrijver dan kunt u de Taalcursus in dit station plaatsen en nogmaals proberen op te starten.
3. Ook is het mogelijk dat een andere applicatie de Taalcursus belemmert bij het opstarten. Een virusscanner bijvoorbeeld controleert in de meeste gevallen op de achtergrond welke bestanden er worden gebruikt of geïnstalleerd. Zodra een virusscanner die bestanden niet “vertrouwt”, bestaat de kans dat hij deze blokkeert, waardoor een programma niet goed functioneert. Dit probleem kunt u oplossen door de virusscanner tijdens het installeren van het programma even uit te schakelen. Vergeet niet de scanner na het installeren weer in te schakelen.

Hoe vaak kan ik een interactieve taalcursus van Prisma installeren?

De interactieve taaltrainingen van Prisma (Complete taalcursus, Communicatietrainer en USB Taaltraining) kunt u maximaal 3 keer installeren.

De spraakherkenning/audio werkt niet goed. Wat kan ik doen?
U kunt het beste een USB-headset gebruiken, met hoofdtelefoon en microfoon. Bij gebruik van een losse microfoon of een laptopmicrofoon krijgt het programma vaak niet een constante geluidskwaliteit te verwerken, waardoor de spraakherkenning niet optimaal is.
Met de knop `Kalibreer microfoon' kunt u de geluidskwaliteit verder verbeteren.

Wat kan ik doen als geen van de antwoorden hierboven mijn vraag beantwoordt?

Dan kunt u contact opnemen met onze technische helpdesk: helpdesk@prisma.nl4. Andere digitale Prisma's

 

Werken de Witte spellingproducten onder Windows Office 2007?
Jawel.

Werken de woordenboeken op cd-rom ook op een Apple computer?
Nee, de woordenboeken op cd-rom werken enkel in een Microsoft omgeving.

Ik heb een cd-rom van een Prisma pocket en Windows7. Het werkt niet. Wat is er aan de hand?
De cd-roms van vóór 2007 werken met een applicatie van iFinger. Op een pc met Windows7 werken deze niet of slecht. Inmiddels
hebben wij de service op deze software beëindigd en kunnen wij u dus niet helpen. 

Ik heb een cd-rom van een Prisma pocket of van het Witte Boekje. De Help-knoppen in het programma doen niets, de Helpfile wordt niet geopend. Wat is er aan de hand?
Dit komt mogelijk doordat uw pc draait met Windows Vista; deze software ondersteunt onze Helpfile niet. Als u probeert de Helpfile te openen, krijgt u hierover een mededeling van Windows.
Om dit probleem te verhelpen, kunt u van de site van Microsoft het programma WinHlp32.exe downloaden. Kopieer de volgende link naar uw internetbrowser en volg stap voor stap de instructies die Microsoft voorschrijft:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=6ebcfad9-d3f5-4365-8070-334cd175d4bb&displaylang=nl

Ik heb een cd-rom van het Witte boekje. De links in de artikelen en in de Spellingregels werken niet goed: ze geven lege schermen. Wat kan ik doen?
Deze fout wordt veroorzaakt door Internet Explorer, versie 7. Dit is de laatste versie die u als gratis update heeft geïnstalleerd ofwel bij Vista is meegeleverd. Met deze klacht kunt u voorlopig gratis een nieuwe setup.exe van het Witte Boekje krijgen. Neem contact op met Prisma en laat uw verzoek met uw adresgegevens achter.


5. Prisma Luistercursussen (gewoon en business)

Ik wil de bestanden naar mijn iPhone kopiëren. Hoe doe ik dat?
1. Open of start iTunes.
2
. Leg de cd in uw cd- of dvd-station.
3. Importeer bestanden in iTunes. Negeer de waarschuwing dat de titels van de nummers niet op internet zijn te vinden. De bestanden komen in iTunes te staan als Track 01, etc. In iTunes kunt u eventueel de naam van de bestanden aanpassen.
4. Sluit na het importeren uw iPhone aan op de computer.
5. Kies op het tabblad 'muziek' in iTunes bij de iPhone om muziek te synchroniseren. Kies voor geselecteerde afspeellijsten en onlangs toegevoegd.
6. De bestanden zijn nu op uw iPhone te vinden in de afspeellijst 'Onlangs toegevoegd'.

Hoe kan ik de bestanden op mijn mp3-speler zetten?
O
m de bestanden op uw mp3-speler te zetten, dient u een programma te hebben dat .wav-files om kan zetten naar .mp3-files. iTunes kan dit voor u doen.

1. Download iTunes
2. Doe de cd in de cd-speler van uw computer
3. Zet de nummers van de cd in iTunes
4. iTunes verandert (automatisch) de nummers naar mp3-bestanden en zet deze in de map ‘Mijn muziek iTunes’.U kunt de bestanden nu hernoemen.
5. Kopieer de bestanden naar uw mp3-speler.

7. Prisma boeken

In mijn Prisma ontbreken pagina's, of er zitten pagina's op de verkeerde plek, of er zitten pagina's in uit een heel ander boek. Wat kan ik doen?
Helaas komt het soms voor dat er een misdruk in de winkel terechtkomt. De makkelijkste oplossing is dat u teruggaat naar de winkel en hem daar omruilt voor een compleet exemplaar. Daarvoor heeft u geen kassabon nodig en het kan bij elke winkel waar men Prisma's verkoopt. Een andere oplossing is dat u de kaft van het boek naar ons opstuurt en dat wij u vervolgens een compleet exemplaar sturen.

Ik zoek een Prisma die niet meer leverbaar is. Hoe kan ik die alsnog krijgen?
Sommige titels kunnen wij alsnog leveren. ze worden per exemplaar op aanvraag vervaardigd via digitale druktechnieken. Ga naar onze site VanToen.nu. U kunt natuurlijk ook zoeken in antiquariaten, in boekhandels en elders op internet.


8. Overige vragen

Een cd/dvd van mijn cursus is kapot/kwijt. Kan ik een nieuwe bestellen?

Als een audio-cd bij uw zelfstudieboek of een audio-cd van uw luistercursus zoekgeraakt is of kapot is, kunt u in de meeste gevallen een kopie bestellen, op cd of om te downloaden. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 plus verzendkosten. Mail ons en meld om welke cd/dvd het gaat en voor welk Prisma product. Vermeld alstublieft ook het ISBN (dit kunt u vinden in het colofon of onder de barcode).

Mijn technische probleem is nog niet opgelost. Hoe neem ik contact op met de helpdesk?
Mail uw probleem, vraag of opmerking naar onze helpdesk.

Het nummer van de helpdesk is afgesloten. Is het veranderd?
Ja, in 2011 is het nummer buiten gebruik gesteld, wij verlenen vanaf nu alleen nog technische ondersteuning via e-mail: helpdesk.

Ik heb een verbetering, toevoeging of inhoudelijke vraag. Hoe geef ik die aan jullie door?
Mail uw inhoudelijke opmerkingen en vragen naar de redactie.

Wat is het Europees Referentiekader?Een door de Raad van Europa ontwikkeld systeem om de taalvaardigheid te testen. Het onderscheidt zes niveaus, van A1 (laag) tot en met C2 (hoog). Lees hier meer.